Berichten

Bijeenkomst met Latijns-Amerikaanse apostelen

Aan het eind van de Andes-jeugddag was Regenboog-NAK uitgenodigd voor een bijeenkomst met de apostelen uit Latijns-Amerika.

Rolf Hammer van Regenbogen-NAK (eerste v. l.) bij de ontmoeting met de apostelen en hun vrouwen

Op 9 januari na afsluiting van de Andes-jeugddag in Quito, Ecuador, had districtsapostel Leonard R. Kolb vertegenwoordigers van Regenboog-NAK uitgenodigd voor een bijeenkomst met de Latijns-Amerikaanse apostelen uit zijn werkgebied.

Rolf Hammer, woordvoerder van de Zuid-Amerikaanse groep van Regenboog-NAK, hield tijdens de samenkomst een lezing. In zijn uiteenzettingen stelde hij Regenboog-NAK voor en behandelde de thema’s seksuele diversiteit, kwetsbare minderheden en christelijke ideeën.De lezing maakte veel serieuze vragen los en stelde bestaande vooroordelen op de proef. Ook kwam het belang van een passende zielzorg voor homo-, bi- en transseksuele zusters en broeders ter sprake .

Bij de bijeenkomst waren aanwezig de districtsapostelen Leonard R. Kolb (USA) en Raúl Montes de Oca (Brazilië), districtsapostelhelper John W. Fendt (USA), de apostelen Félix Diaz en José Lara (Venezuela), Julio Romani (Colombia), Miguel Flores en Segundo Marin (Peru) en Julio Yépez (Panama), gedeeltelijk met hun echtgenotes.