Berichten

Regenboog-NAK op de Andes-jeugddag

De groep Regenboog-NAK nam van 6 tot 8 januari 2012 met een informatiestand en lezingen deel aan de jeugddag in Ecuador.

Jeugdigen en dienaren bezochten de Regenbogen-NAK-stand op de Andes-jeugddag.

Van 6 tot 8 januari 2012 vond de eerste Andes-jeugddag –in het kort: EJA12 – in Quito, Ecuador plaatst. Ongeveer 700 jeugdigen uit Peru, Colombia, Venezuela, Bolivia en Ecuador namen daaraan deel. De Regenboog-NAK was vertegenwoordigd met een informatiestand, die met grote belangstelling werd bezocht.Jeugdigen en dienaren bezochten de stand om zich te laten informeren over de activiteiten en doelen van de groep. Er ontstonden veel gesprekken, die uitgingen van wederzijds respect en de wens om de ander - ook al is diegene anders - te begrijpen.

Bovendien had Regenboog-NAK de mogelijkheid om in het kader van twee workshops lezingen te houden over het thema homoseksualiteit. In totaal 200 broeders en zusters bezochten de manifestaties en volgden oplettend de uiteenzettingen. Aan het einde was er tijd voor vragen en opmerkingen.

In augustus 2011 waren vertegenwoordigers van Regenboog-NAK in Philadelphia bijeengekomen met districtsapostel Leonard R. Kolb. Bij deze ontmoeting was over deelname aan de EJA12 gesproken. Het doel zou moeten zijn om de acceptatie en integratie van homo-, bi- en transseksuele broeders en zusters binnen de kerk te verbeteren. Wij danken districtsapostel Kolb, dat hij ons deze ervaring, die onze verwachtingen ver overtroffen heeft, mogelijk heeft gemaakt.