Berichten

Ontmoetingen en gesprekken tijdens de MJT

Drie dagen lang was Regenboog-NAK te gast tijdens de Midden-Duitse jeugddagen 2015 in Erfurt (Thüringen/Duitsland).

Het team van Regenboog-NAK tijdens de MJT 2015

Van 14 tot 17 mei 2015 was Regenboog-NAK met een stand op de Midden-Duitse jeugddagen in Erfurt present. Meer dan 2.000 jeugdigen en zielzorgers uit het werkgebied van districtsapostel Wilfried Klingler waren voor deze gebeurtenis uitgenodigd.
De stand bevond zich direct bij de ingang van het manifestatieterrein. Zo kwamen bijna alle deelnemers van de jeugddagen er minstens één keer aan voorbij. Velen benutten de mogelijkheid om in een persoonlijk gesprek informatie te vragen over het werk van de groep en de situatie van homo-, bi- en transseksuelen in de NAK. Onder hen waren jeugdigen, maar ook allerlei zielzorgers, die met concrete vragen t.b.v. hun werk kwamen. Ook buiten de stand, ergens in de Essenshalle, waren er gesprekken. Op een grote banner met het opschrift "Inmiddels al kleur bekend?" konden de standbezoekers een groet op een gekleurde Post-it achterlaten. Aan het einde van de jeugddagen leverden de kleurrijke Post-it's een regenboog van goede gedachten rondom veelvoud en acceptatie op.
Bij een lezing, die een lid van Regenboog-NAK op zaterdag hield, verschenen ca. 50 deelnemers in het congrescentrum. De lezing was getiteld: "Regenboog-NAK: Een initiatief stelt zich voor" en gaf een beeld van de activiteiten en doelen van de groep. Daarnaast vernamen de toehoorders, hoe de houding van de kerk ten opzichte van homoseksualiteit in de afgelopen 30 jaar is veranderd en welke actuele thema's Regenboog-NAK bezighouden. Aansluitend stelden allerlei aanwezigen vragen.
Meer indrukken zijn te zien in de fotogalerij van de MJT 2015