Berichten

Zegengebed in Buffalo

In september 2014 ontvingen Chantelle Wilson en Emilee Norris een zegengebed voor hun huwelijk in Buffalo (USA).

De beiden bruiden en evangelist Wurst

Op een mooie vrijdagavond in september ontvingen Chantelle Wilson en Emile Norris in het bijzijn van hun familie en vrienden in Buffalo hun zegengebed. Van tevoren waren zij in het huwelijk getreden in het nabijgelegen Canada, wat daar wettelijk mogelijk is. De beide vrouwen hadden zich lang op die dag verheugd. Evangelist Mike Wurst sprak het zegengebed uit. Daarbij las hij voor uit Judas 1: 2: „Barmhartigheid zij u, vrede en liefde, in overvloed." In zijn woorden legde hij veel vreugde en de beste wensen voor de toekomst van beide.

Tijdens het feest richtten de bruiden enkele woorden tot hun gasten. Onder andere zei Chantelle: „Voor de meesten van jullie, Emilee en mijzelf inbegrepen, is dit het eerste niet-traditionele huwelijk. Het gaat erom, om te laten zien, hoever wij niet als mensen zijn gekomen, maar ook als maatschappij. Dat wij in staat zijn te erkennen, dat de liefde verschillende vormen heeft, zonder dat een van deze vormen uiteindelijk beter of slechter zouden zijn. Wij geloven, dat de liefde geen grenzen heeft en het belangrijkste: geen veroordeling. Iedereen gaat over verschillende wegen en paden om degene te vinden, waarmee hij zal samenzijn. Wij hebben de acceptatie van jullie allemaal gevoeld en daarom voelen wij ons zo ongelooflijk zeker en geliefd."

Chantelle en Emilee waren erg dankbaar voor de mogelijkheid om deze mooie viering te delen met hun familie, omdat zij hun nieuwe leven ingaan, samen met Gods zegen.