Berichten

Regenboog-NAK USA informeert jeugdleiders

Op 4 mei 2013 had Richard D’Amore - een lid van de groep Rainbow-NAC USA - de gelegenheid om zich tot ruim 250 jeugdleiders uit het hele land te richten, tijdens hun vergadering in Ft. Lauderdale (Florida)

Richard van Regenboog-NAK bij de vergadering van jeugdleiders

Tijdens een gesprek in Orlando (Florida) had districtsapostel Leonard Kolb het Regenboog-NAK lid Richard uitgenodigd om bij een vergadering van jeugdleiders begrip te wekken voor de situatie van homo-, bi- en transseksuele broeders en zusters en om vragen te beantwoorden.
In de vergadering verzocht districtsapostel Richard om de vergadering gedurende ca. 5 minuten toe te spreken. Voordat hij hem op het podium riep, stelde Kolb "Youthcompanion.org" voor, een nieuwe Website voor jeugdleiders. De pagina is gebouwd zoals die van de NAC-US website en die voor dienaren (Ministercompanion.org). Tot Richards verrassing was er op Youthcompanion ook een link naar de website van Regenboog-NAK.
Richard vertelt: "Ik gaf een kort overzicht van de geschiedenis van Regenboog-NAK en waar de letters LGBT voor staan. Daarbij sprak ik over problemen, zoals geroddel en zelfmoord onder jongeren. Ik kon de jeugdleiders vertellen, welke thema's wij behandelen en hoe Regenboog-NAK de dienaren, jeugdleiders, ouders, maar ook homo-, bi- und transseksuele jeugdigen zelf kan ondersteunen. Niemand moet het gevoel hebben om de kerk te moeten verlaten. Uiteindelijk vermeldde ik, dat de brochure “Homo- trans- en biseksueel en nieuw-apostolisch,  tegenstrijdig?”  in het Engels te krijgen is. Bovendien vertelde ik mijn levensverhaal: hoe ik 20 jaar geleden de kerk na mijn 'coming-out'  had verlaten en hoe ik de kerk weer had teruggevonden."
Nadat Richard zijn voordracht had beëindigd, applaudisseerden de aanwezigen. Aansluitend maakte  de districtapostel bekend, dat Richard het hele weekeinde voor vragen ter beschikking stond. De districtsapostel maakte de jeugdleiders duidelijk, dat homoseksualiteit niet een kwestie van persoonlijke beslissing is.
De respons op de korte rede van Richard was enorm. Talrijke jeugdleiders kwamen naar Richard en vroegen hem om inlichtingen en raad. De Facebook-groep van Regenboog-NAK USA heeft intussen meer dan 190 leden en heteroseksuele bondgenoten.
Wij willen districtsapostel Kolb  danken, om het mogelijk te maken Regenboog meer zichtbaar en allen van haar bestaan bewust te laten zijn. Dit is een grote stap voorwaarts voor de Rainbow-NAC in de USA.

NAC-US website voor LGBT