Bijeenkomsten

Berichten

Adventsontmoeting in Nürnberg/Duitsland

Met een gezamenlijk weekeinde in Nürnberg/Duitsland startten leden van Regenboog-NAK de advent 2012.

De deelnemers van de ontmoeting in de Nürnberger binnenstad

Van vrijdag, 30 november, tot zondag, 2 december 2012, ontmoetten ongeveer 35 homo-, bi- en transseksuele broeders en zusters met vrienden, partners en ouders elkaar in Nürnberg. De deelnemers kwamen uit alle delen van Duitsland, uit Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Terwijl normaliter werkbesprekingen een vast onderdeel van de Regenboog-NAK ontmoetingen zijn, stonden dit keer bewust gemeenschap en uitwisseling op de voorgrond. De deelnemers van de ontmoeting bezochten gezamenlijk de wereldberoemde markt van het kerstkind, troffen elkaar bij een maaltijd en woonden samen de dienst bij met de gemeente Nürnberg-Ost.

Sfeer voor de komende kersttijd en leuke gemeenschap

Een deelneemster, die in Nürnberg voor de eerste keer bij een ontmoeting van Regenboogen-NAK erbij was, brengt verslag uit van haar indrukken:
„Mijn eerste Regenboog-NAK-ontmoeting was voor mij erg opwindend, spannend en mooi tegelijk. Op vrijdagavond hadden we allemaal afgesproken in een gezellig restaurant. Toen ik voor de deuren stond, heb ik kort nagedacht om weer terug te gaan, omdat ik niet wist, wat op me af zou komen en hoe de andere mensen daar binnen zouden zijn. Na een kort overleg ging ik toen toch naar binnen en alle angsten waren opeens verdwenen. Ik werd heel hartelijk begroet, ging aan een tafel zitten bij de anderen en werd direct in de gemeenschap opgenomen.
Wie wilde, kon op zaterdagmorgen het documentatiecentrum op het terrein van de "Reichsparteitag" bezoeken. Maar er was ook een mogelijkheid om de tijd vrij te besteden. Een heel leuk en lief geformuleerd programma (inclusief informatie over de metrostations etc.) was voor  „Niet-alles-meedoenders“ van te voren geregeld.
Later in de middag ontmoetten alle deelnemers elkaar om gezamenlijk de markt van het kerstkind te bezoeken. De sfeer was uitgelaten en ongecompliceerd vrolijk. Wij verheugden ons op de reuk van de warme wijn en op de adventssfeer. In kleine groepen verkenden we de kerstmarkt. Gezellig dronken wij ter afsluiting van de middag gezamenlijk een "Feuerzangenbowle" ( geflambeerde bowl). In Nürnberg staat de naar verluid wereldwijde grootste "Feuerzangenbowle"! Daarna vertrokken we naar de Nieuw-Apostolische Kerk Nürnberg-Ost.
We werden daar hartelijk verwelkomd. Met talrijke helpers uit de gemeente hadden de ouders van de beide organisatoren een heerlijke avondmaaltijd voor ons bereid. Weer mochten wij een mooie avond met elkaar doorbrengen. Er werd veel gelachen, er werden leuke gesprekken gevoerd en iedereen kon zo zijn zoals hij (of zij) is.

Regenboog-NAK zingt in de dienst

Op zondag bezochten wij gezamenlijk de dienst in de gemeente Nürnberg-Ost. We werden door districtsoudste Ralf-Werner Münster en de hele gemeente met open armen ontvangen. Ter afsluiting van de dienst bracht het koor van Regenboog-NAK, dat de avond tevoren spontaan was gevormd, nog het lied „Gods genâ, Zijn liefd' en raad ... een bescheiden lichtje“ ten gehore voor de gemeente.
In aansluiting daarop was er een brunch met de hele gemeente. We waren gelukkig en voelden ons zichtbaar goed. Alles bij elkaar was het voor mij een opwindend weekeinde, waarin ik vele nieuwe, lieve mensen mocht leren kennen, die uit alle windstreken waren gekomen. Ik ben dankbaar, dat ik dit weekeinde met zoveel lieve mensen mocht doorbrengen.
Dank zij de organisatoren Ralph en André! Het was allemaal perfect georganiseerd en tot in detail gepland. Toch heeft men nooit een „groepsdwang“ gespeurd. Dank aan de lieve ouders en de gemeenteleden, die erg veel ertoe bijgedragen hebben, dat dit weekeinde voor ons zo mooi werd.
Conclusie: Draai je niet om, als je voor een deur staat. Bid tot God, maak de deur open en glimlach, als je naar binnen gaat.“

Verdere informaties en foto's

De NAK-Nürnberg brengt verslag uit van de dienst met Regenboog-NAK