Bijeenkomsten

Berichten

Bijeenkomst Regenboog-NAK Verenigde Staten

Rainbow-NAC United States met belangstellenden hadden op 19 en 20 mei 2012, vanwege het bezoek van de stamapostel in Philadelphia, een bijeenkomst gepland.

Tezamen op zaterdagavond

Enkele regenbogers kwamen al op vrijdag aan. Alle anderen op zaterdag om een dag bijeen te zijn om bezienswaardigheden te bezichtigen en te genieten van historisch Philadelphia. Een dag in een dubbeldeksbus een rondrit maken door groot-Philadelphia was indrukwekkend en iedereen had plezier. Bij iedere halte konden passagiers uitstappen en de plaatselijke attracties bekijken zo lang ze wilden, dan weer instappen in de volgende bus en zo doorgaan gedurende de hele dag. Met dagkaarten konden we elke historische plaats of andere interessante attractie, waar we wilden blijven rondhangen, bekijken. Dankzij de naspeuringen naar “wat te doen in Philly” door Richard D’Amore, waren er talrijke keuzes, maar de bustour was veruit de beste.
Gedurende de dag werden veel cafés bezocht waar je brouwsels als binnen- en buitenlandse ales, lagers, pilsjes enz. kon proeven en laten smaken.     
We kwamen allemaal door de Liberty Bell Exhibit (klok voor de vrijheid), die nu recht tegenover Independence Hall (Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring van 04-07-1776) aan de overkant van de straat staat. Het avondeten volgde in de “gayborhood” in Philly, zoals Richard dit noemde. We dineerden in een pub/restaurant genaamd “The Venture Inn” en bleven de rest van de avond daar om te praten, onze mede regenboogbroeders, -zusters  en belangstellenden te leren kennen om nadien buiten te poseren voor een foto. We gingen niet terug naar onze hotels (de meesten van ons zaten in hetzelfde hotel) voordat het donker was.
Natuurlijk was het hoogtepunt van zondag de stamaposteldienst in het  Convention Center in de binnenstad van Philly. Het orkest en koor waren fantastisch en deed uitstekend werk om de dienst voor te bereiden, wat allemaal via een satelliet werd uitgezonden naar plaatsen in Noord- en Centraal-Amerika.
Het bijbelwoord  was Johannes 6:37 “Iedereen die de Vader mij geeft zal bij mij komen, en wie bij mij komt zal ik niet wegsturen.” Omdat we in Philadelphia waren, verwees de stamapostel  ook naar Openbaring 3:7-8 - doelend op de vroege kerk van Philadelphia in Klein-Azië – waar staat: “Ik weet wat u doet. Ik heb ervoor gezorgd dat de deur voor u openstaat, zonder dat iemand hem kan sluiten. Want ook al hebt u weinig invloed, u bent trouw gebleven aan wat ik heb gezegd en hebt mijn nam niet verloochend.”
De dienst is onvergetelijk. Er werd heilig avondmaal voor de ontslapenen gevierd, wat altijd bijzonder is en gevoelig ligt voor regenbogers. Apostel Hammer uit New York kreeg ambtsrust en districtsoudste Earl Buehner uit Californië werd tot apostel gewijd.
Na de dienst spraken we even kort met districtsapostel Kolb en ontmoetten ook veel vrienden die we door de jaren heen kennen uit veel verschillende districten. Enkele regenbogers gingen kort na de dienst naar huis, terwijl anderen de hele zondag bleven en de rest van de dag gingen voor meer sightseeing. Het was een prachtige ervaring om onze regenboogbroeders, -zusters en belangstellenden te ontmoeten, toch speet het ons dat meerderen, die hadden willen deelnemen, niet konden vanwege de grote afstanden die ons scheiden op het Noord-Amerikaanse continent.   
We kijken al uit naar onze volgende bijeenkomst  en hopen dat het voor veel meer van ons mogelijk zijn zal om deel te nemen. Bijzondere dank gaat uit naar Richard D’Amore en Eric W. voor planning en coördinatie, die het weekeinde zo’n succes heeft gemaakt.
Het volgende overleg van Rainbow-NAC United States  met districtsapostel Kolb  is vastgesteld  op 8 september 2012 in Indianapolis, IN.