Bijeenkomsten

Berichten

Internationale bijeenkomst van Regenboog-NAK in Münster

In het zonnige, jeugdige, kosmopolitische en vriendelijke Münster kwamen op vrijdagmiddag 4 mei 2018 de leden van de Regenboog-NAK groep uit Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland in  de kerk van Münster-Mitte bijeen.

Zoals niet anders kon worden verwacht, was de bijeenkomst uitstekend voorbereid en georganiseerd. Er was op donderdagavond 26 april in de gemeente al een voordracht en discussiemogelijkheid geweest over ons thema. Niets werd aan het toeval overgelaten. De vriendelijke en liefdevolle ontvangst door de gemeenschap deed de rest. Kinderen hadden geschilderd en op verschillende plaatsen, ook aan de voet van het altaar, regenboog gekleurde welkomstgroeten geplaatst. Het gaf meteen het thuisgevoel. Op het terrein van de kerk werden we verwend met allerlei lekkernijen, drankjes, desgewenst in een schaduwrijke tent. We genoten van alle aandacht van onze gastvrouwen en -heren! Te voet ging het naar een Latijns-Amerikaans restaurant om gezamenlijk te eten.

De agenda van de werkvergadering op zaterdagochtend werd strak afgewerkt. Veel organisatorische, planmatige, personele en voor de toekomst van Regenboog-NAK belangrijke punten konden worden behandeld en aangenomen. De moderator behandelde ze op strikte en empathische wijze, zodat na de lunch alle deelnemers nog relatief fris en ontspannen aan het vrijetijdsprogramma van de middag konden beginnen. De Nederlanders kozen uit de vier mogelijkheden voor een stadswandeling met een priester uit de gemeente. Hij vertelde over de stad en we konden er veel van zien, zoals “Het huis der Nederlanden” van 1589 en het “Raadhuis van vrede” waar op 15 mei 1648 de vrede tussen de Republiek van de Verenigde Nederlanden en Spanje werd gesloten. Het avondeten werd geserveerd in een goed restaurant.

Hoogtepunt was op zondagmorgen als groep deel te nemen aan de dienst met een in regenboogkleuren versierd altaar. Aansluitend was er een brunch met de gemeenschap en werd van gedachten gewisseld met broeders en zusters. Hier waren ook fraaie taarten gecreëerd in regenboogkleuren. Daarna maakte een elk zich, blij en dankbaar voor het genotene, op voor de thuisreis.

Voor afbeeldingen van de bijeenkomst zie hier.


SAB