Bijeenkomsten

Berichten

40ste ontmoeting van Regenbogen-NAK in Hennef

Van 6 tot 8 mei 2016 ontmoette de groep elkaar voor een samenzijn en uitwisseling in het zuiden van Noordrijn-Westfalen/Duitsland.

Deelnemers met opziener Rainer Sommer, districtsevangelist Joachim Rösler en herder Günter Grams.

Van 6 tot 8 mei 2016 ontmoetten 65 homo-, bi- en transseksuele Nieuw-Apostolische christenen, gezinsleden en partners elkaar in Hennef/Sieg (Noordrijn-Westfalen). Het was intussen de 40ste ontmoeting van het initiatief. De deelnemers kwamen uit vele delen van Duitsland, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Met zomerse temperaturen stonden organisatorische en inhoudelijke thema's, gezamenlijke vrijetijdse activiteiten en uitgebreide gedachten- en ervaringuitwisseling op het programma.

De ontmoeting begon op vrijdag met een gezamenlijke avond in het kuurhuisje in het Hennefer kuurpark. Op de menukaart stond een „Keuls Buffet“. Met lauwe temperaturen vond het weerzien en elkaar leren kennen grotendeels in de vrije natuur plaats. Op zaterdagmorgen begroette districtsevangelist Joachim Rösler de deelnemers in de kerk in Hennef. In de volgende werkvergadering bespraken de leden van het initiatief organisatorische en actuele thema's uit de gesprekken met het kerkbestuur. Bovendien werden de volgende ontmoetingen vastgelegd. Onder andere zal in de lente van 2017 een ontmoeting in Amsterdam plaatsvinden, waartoe twee langjarige leden van Regenbogen-NAK, die lid zijn van het „Apostolisch Genootschap“, uitnodigden.

Twee nieuwe woordvoerders voor de groep

In het kader van de werkvergadering beslisten de deelnemers ook twee nieuwe representanten van de groep: Carmen Jäger en Frank Thiel. Ze zijn per direct deel van het vijfhoofdige woordvoerdersteam, dat het initiatief voor gaat en hen tegenover het kerkbestuur vertegenwoordigd. Carmen Jäger wordt binnenkort een van de twee woordvoerders voor de belangen van lesbiennes. Frank Thiel volgt Peter Knöpfli op, die zeven jaar lang als representant van de homo's actief was. Het actuele in functie zijnde team wordt compleet gemaakt met André Weiß (woordvoerder voor homo's), Ann-Katrin (woordvoerster voor lesbiennes) en Rolf (woordvoerder voor biseksuelen).

's Middags waren er verschillende vrijetijdse activiteiten. Terwijl het ene deel deelnam aan een rondleiding door de stad Blankenberg, gingen anderen voor twee uur op pad voor een wandeling door het middeleeuwse plaatsje. Een derde groep bracht de middag door in een  "Hochseilgarten" in Sankt Augustin. Een gezamenlijk avondeten in het Hennefer restaurant gelijk naast het station besloot de dag.

Kleurrijke groep – een gemeente

Op zondag hield opziener Rainer Sommer een dienst voor de deelnemers en de gemeente Hennef. Een kleurrijk gemengd koor van de gemeente- en Regenboog-NAK-leden omlijstten de dienst. De opziener accentueerde dit aspect. Het is leuk, dat de gasten zich tussen de broeders en zusters in Hennef hadden gemengd en zo een gemeente vormden. Na de dienst nam de nieuwe woordvoerder Frank Thiel afscheid van zijn voorganger Peter Knöpfli en gaf hem in naam van alle aanwezigen een cadeau. Aansluitend daarop waren de gasten uitgenodigd voor een brunch, die de broeders en zusters uit Hennef hadden klaargemaakt.


Lena, die voor de eerste keer bij een ontmoeting van Regenbogen-NAK aanwezig was, resumeert: „Ik werd door alle aanwezigen heel hartelijk en vriendelijk ontvangen en voelde me in deze gemeenschap van begin af aan welkom. Dat was zeker niet mijn laatste Regenboog-NAK-ontmoeting.“


Een grote dank geldt voor de organisatoren Tatjana en Daniela, die samen met hun familie en gemeenteleden de ontmoeting perfect gepland en uitgevoerd hebben.


Volledig ervaringsbericht van Lena
Fotogalerij
Meer over de nieuwe woordvoerder en woordvoerster