Bijeenkomsten

Berichten

Regenboog-NAK in Nijmegen

Bijeenkomst Nederlandse Regenboog-NAK groep op zaterdag 18 april 2015 in Nijmegen.

Op zaterdag 18 april, rondom 11 uur kwamen leden van de Regenboog-NAK bij elkaar in de woning van een broeder en zijn partner in Nijmegen.  Na een hartelijke ontvangst, werd er onder het genot van een kop koffie met gebak van gedachten gewisseld. Zo kwamen onder meer de gebeurtenissen rondom een zegengebed voor het partnerschap van 2 broeders in Noord-Duitsland ter sprake. Ook werd verteld over de toenemende contacten met medechristenen. Daarbij was de ervaring opgedaan, dat de acceptatie van anders geaarde mannen en vrouwen  in sommige denominaties nog erg moeilijk ligt. Hopelijk heeft het afgeven van onze folder bijgedragen tot meer begrip.
Daarna volgde de lunch met lekkere soep en goed belegde broodjes. Voldaan reden we bij prachtig weer met elkaar naar ons Nijmegens kerkgebouw om de renovatie te bekijken. Allen waren van mening dat het mooi geworden is en goed toeven in dit lichte gebouw.
Verder ging het naar het Valkhofpark, waar we de Sint Nicolaaskapel bezichtigden en genoten van het prachtige uitzicht over de Waal. Vandaar een wandeling over de markt en bij een restaurant wat gedronken. Dan terug naar de parkeergarage om naar het wok-restaurant in Beuningen te rijden. Daar was een tafel gereserveerd en kon een ieder genieten van de ruime keuze aan heerlijke gerechten. Tot slot werd afscheid van elkaar genomen en vertrok iedereen weer naar huis. Veel dank gaat uit naar beide gastheren. De volgende bijeenkomst staat gepland voor zaterdag 16 april 2016 in Groningen.
SAB