Bijeenkomsten

Berichten

Bijeenkomst van het 15-jarig jubileum in Berlijn

70 Leden van Regenboog-NAK vierden van 1 - 3 oktober 2014 het 15-jarig bestaan van de groep tijdens een bijeenkomst in Berlijn (Duitsland).

De deelnemers van de bijeenkomst in Berlijn

Naar de foto's
In het eerste weekeinde van oktober 1999 ontmoetten in Bendorf bij Koblenz een dozijn homoseksuele broeders en zusters elkaar om gedachten en ervaringen uit te wisselen. Met het doel om een forum voor homo-, bi- en transseksuele leden van de kerk op te zetten, stichtten zij de groep Regenboog-NAK. Tijdens eenzelfde weekeinde, 15 jaar later, kwamen ongeveer 70 leden met vrienden, partners en familie voor een ontmoeting in Berlijn samen. De deelnemers van de inmiddels 37ste internationale samenkomst van de groep kwamen uit heel Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. De jongste deelnemer was 19, de oudste 74 jaar. Sommigen bezochten voor de eerste keer een bijeenkomst van de Regenboog-NAK.

Op het programma stonden gemeenschappelijke activiteiten, zoals een stadsrondleiding, een gezamenlijk avondeten en een leuke avond. Op zaterdagmorgen bespraken de deelnemers tijdens een drie uur durende werkvergadering in de ontvangende gemeente Berlin-Wilmersdorf actuele thema's en projecten. Met een terugblik op het optreden bij de Internationale Kerkdagen (IKT) in juni in München, werden de resultaten van de enquête, die de Regenboog-NAK aan hun IKT-stand had gehouden
gepresenteerd (resultaten worden binnenkort gepubliceerd). Verdere thema's waren actuele ontwikkelingen m.b.t. homoseksualiteit binnen de Nieuw-Apostolische Kerk en voorstellen ter verbetering van de organisatie in de groep. Enkele dagen voor de bijeenkomst was een lid van de groep in de leeftijd van 67 jaar overleden. De deelnemers herdachten de broeder door bij het begin van de werkvergadering een minuut stilte in acht te nemen en aansluitend een lied te zingen.

Op zondag beleefden de deelnemers de dienst voor de dankdag voor de oogst samen met de gemeente Berlin-Wilmersdorf. Apostel Hans-Jürgen Berndt hield de dienst en begroette direct bij aanvang de gemêleerde gemeente. Iedereen is uniek en iedereen is welkom, zoals hij is, zei de apostel. Tijdens de aansluitende brunch hadden de deelnemers de mogelijkheid om de gemeenteleden te leren kennen en met hun van gedachten te wisselen.

Naar de foto's